· 

Kleuren

Sinds vorig jaar is er steeds meer kleur in ons huis gekomen. Hoe mooi ik witte interieurs ook vind, ik word toch het gelukkigst van mooie kleurencombinaties om me heen (en de rest van de familie gelukkig ook). En eerlijk gezegd miste ik door al dat wit in huis, de donkergrijze muur die we ooit hadden en waar alles zo mooi tegen uit kwam in contrast. Dat er een donkere muur terug moest komen was duidelijk, maar geen grijs meer. Donker blauw werd het. En niet gewoon donkerblauw, nee diep nachtblauw. En meteen was de sfeer in de woonkamer compleet anders dan voorheen met de witte muren. We gingen van fris wit naar ontzettend sfeervol blauw en dat vond ik met de herfst voor de deur een fijne verandering. Dat er tegenover die donker blauwe muur een contrasterende, lichte kleur moest komen was wel duidelijk, maar welke? Al bladerend door kleurenstalen kwam ik op een zachte tint oud roze. Met 4 mannen in huis niet de meest voor de hand liggende keuze, maar zij hadden al een donker blauwe muur (ik generaliseer even voor het gemak), dus ik ging voor de oud roze tint. Beide kleuren (het blauw en het roze) zijn geen mode kleuren, geen award winning kleuren, hebben ook geen spannende namen, maar zijn gewoon kleuren gekozen op gevoel. En dat gevoel bleek goed uit te pakken, want de combinatie van de twee is prachtig.

En na deze kleuren was ik op dreef, maar redelijk druk. De groene muur die ik al een tijdje in gedachten had, brandde in mijn hoofd en op oudejaarsdag moest het gebeuren. We sloten 2017 af met een prachtige groene muur, genaamd 100% Eucalyptus van Flexa. Nu had ik nog een krans met Eucalyptus hangen van kerst en ik kan je zeggen, de kleur op mijn muur is alles behalve eucalyptus, maar mooi dat hij is! Zo zie je maar dat een naam niks zegt, maar dat je gewoon op je gevoel moet afgaan. Onze muur is nu groen en ik ben er zó blij mee, alles komt er mooi tegen uit, ook de planten die in onze slaapkamer staan. 

De kleuren blauw en roze van de muren in onze woonkamer zijn van NCS en gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkten. Het groen van de muur in onze slaapkamer is van Flexa. Kleuren op foto's zijn door lichtval en schaduw nooit een goede graadmeter om een kleur in te schatten. Ditzelfde geldt voor kleurenstalen online. Wil je een kleur in het echt zien? Vraag een kleurenstaal op bij de leverancier of haal er een op bij de verfspecialist. Dit is de beste manier om een kleur echt te beoordelen.

 

S 8010-R90B


S2010-R


100% Eucalyptus