Goed voornemen, check!

Ken je dat, dat je iets heel graag wilt, maar dat je ondanks dat, er toch tegenaan loopt te hikken? Dat je eigenlijk actie zou moeten ondernemen, maar dat het zo spannend is, dat het er niet van komt (omdat je het gewoon doodleuk voor je uitschuift natuurlijk...). Nou, dat omschrijft mijzelf en Dutchlivings eigenlijk de laatste paar jaar wel in een notendop.

Ooit begon ik Dutchlivings als blog, waar ik tips over interieurs en verhalen over ons huishouden beschreef. Daar kwam na een tijd mijn instagram account bij, omdat ik altijd foto's aan het maken was en daar een soort platform voor zocht. Foto's met mijn telefoon werden steeds vaker foto's met mijn camera en dat kussentje rechtzetten voor de foto werd steeds vaker kijken naar het geheel en ging langzaam over in stylen. En toen viel het kwartje; dat schuiven met spullen in mijn slaapkamer wat ik altijd al deed toen ik klein was en nu in mijn grote mensen huis nog steeds doe, het fotograferen waar ik gek op ben; dat is wat ik gewoon het allerliefst doe. Dit was dus wat ik worden wilde als ik later groot ben!

Mijn jarenlange opleiding tot grafisch vormgever en mijn werk in dat vak later, het was allemaal leuk, maar niet zo leuk als wat ik blijkbaar nog liever deed. 

En terwijl dat steeds meer tot me doordrong, kon ik alleen maar denken; misschien moet ik er mijn werk van maken. Maar hoe eng is dat! Alleen de gedachten eraan al, hebben me een jaar lang de stuipen op het lijf gejaagd.

Eind 2017 besloot ik voorzichtig een kleine stap te nemen en mijn eigen 'echte' website op  te zetten, je weet wel, met een .com enzo.

Zo stoer vond ik het, toen ik dat eenmaal vastgelegd had en de site online was! Want schrijven over interieur, evenementen die daar mee te maken hebben, dingen die mij inspireren, ik kon het nu allemaal kwijt op mijn eigen website.

 

En toen kwam daar in de laatste week van 2017 het onvermijdelijke waar ik al die tijd tegen aan zat te hikken; Dutchlivings inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Want wat zouden ze daar wel niet van me denken als ik met mijn aanmelding kwam? "Wat gaan uw werkzaamheden worden mevrouw?" "Uhhh...fotografie, styling en mijn blog meneer, hoe moet ik dat omschrijven?" "Nou mevrouw, precies zoals u het zegt, alleen valt een blog onder de activiteit "Schrijven en overige scheppende kunst", dat is sinds kort een nieuwe aanmelding bij de Kamer van Koophandel". Echt, heb je ooit zo'n mooie beschrijving gehoord voor het woord blog? 

"Dus er is niks geks aan wat ik wil gaan doen, want ik weet nog niet precies in welke vorm ik het ga gieten."  "Geen probleem hoor mevrouw".

En zo stond ik op 2 januari 2018 om 12:30 uur weer buiten, dit keer als eigenaar van een heus bedrijf. Ik stuiterde Blaak af naar mijn auto en heb de hele weg terug naar huis met een big smile achter het stuur gezeten. Dutchlivings was een officieel feit! Ik begrijp achteraf nog steeds niet waar ik me nou zo druk om heb gemaakt, misschien was het gewoon nooit de juiste tijd, tot nu. Geen idee. Maar ik kan je voor 2018 nu dus uit eigen ervaring wel een tip geven; ga doen wat je altijd al wilde doen. Want alleen dan word je echt, wat je later worden wilde...