Rack Buddy

Ik denk dat iedereen er wel last van heeft, in ieder geval iedere vrouw; ruimtegebrek in de kledingkast.

Het is natuurlijk een luxe probleem, daar ben ik me van bewust, maar zelfs met mijn inloopkast (ok, niet formaat Carrie Bradshaw) kom ik ruimte tekort. Ruimte om die geweldige jurk eens mooi in het zicht te hangen, ruimte om je tassenverzameling kwijt te kunnen, ruimte om je kledingset voor de volgende dag vast klaar te hangen (in plaats van over die stoel op je slaapkamer te leggen, waar je lief zijn kleding dan weer doodleuk overheen plet). Gewoon meer kledingruimte. 

Super blij was ik dan ook toen het Deense merk Rack Buddy mij vroeg om een van hun kledingrekken samen te stellen en te gebruiken in ons huis. Daar zegt een vrouw met kledingkast nood en een liefde voor Deens design natuurlijk geen nee tegen.

En dat samenstellen bleek nog best een lastige klus, aangezien alle onderdelen en materialen mooi zijn (want ja, die Denen weten wel wat mooi is natuurlijk, zou het in hun DNA zitten?) Ik besloot te gaan voor het model Tor; een mooi donker eiken houten frame in combinatie met stevige zwarte buizen. Een goed contrast tegen onze witte muur in de slaapkamer, want daar had ik hem bedacht, samen met de prachtige kledinghangers en koperen haken die ik er bij uitkoos. Zo hoef je dus niet alleen je mooiste jurken op te hangen op een kledinghanger, maar krijgen ook je favoriete accessoires een mooie plek aan een haak. En wordt het een soort van kledingrek alias pronkrek, waar je steeds wisselende items aan op kunt hangen (een wisselende tentoonstelling zeg maar). Oh zo handig als je graag aan het stylen en veranderen bent, net als ik.