· 

Het effect van hout in een kleine kamer


Hoe pak je een kleine slaapkamer aan, zodat hij nog steeds redelijk ruimtelijk blijft, maar niet alleen maar wit is?

Daar liep ik tegenaan toen ik de kamer van onze jongste ging veranderen. Hij heeft als kleinste van het gezin, ook de kleinste kamer van het huis. Dus om dat een beetje te compenseren besloot ik dat dit dan wel de leukste kamer van het huis moest worden. Geen standaard inrichting voor deze kamer, we gingen alles op maat maken, tenminste, dat deed mijn handige lief, ik maakte de ontwerpen en hield de supervisie. Het resultaat: een heerlijk stoer bed met volop opbergruimte eronder door middel van kasten en hoog genoeg zodat het voor mij ook nog steeds leuk is om het bed op te maken. Alle drie onze jongens hebben een echte hoogslaper gehad en dat waren echt crimes om op te maken. Maar bij dit ontwerp kan ik overal goed bij en heeft toch het effect van een hoogslaper wat kinderen zo geweldig vinden (en terecht!)

En dan de kleuren; Teveel donkere kleuren zouden deze kamer zeker te hokkerig maken, maar teveel wit zou hem overbelicht maken, aangezien de kamer naar het Zuiden gericht is en dus de hele dag de zon binnen heeft. Dus koos ik voor een frisse aanpak met wit en een accent van okergeel en heel gaaf accent; een wand van de kamer volledig bedenkt met hout. Deze wand zorgt voor de warmte in de kamer als tegenhanger van al het wit, geeft een ontzettend mooi maar ook stoer contrast met het wit en is echt dé eyecatcher van deze kamer. 

Het zijn 9 grote platen underlayment, op maat gezaagd en volledig geschuurd zodat ze fijn aanvoelen en aan de muur bevestigd met een kit (wat nog een ontzettende uitdaging was). 

Onderaan een plint van hetzelfde materiaal zodat het mooi afgewerkt is. 

Het resultaat is een kleine kamer, die door het ontwerp van het bed, het vele wit en alle opbergruimte heel ruimtelijk oogt. Maar ook een kamer die stoer is door het gebruik van het hout. De verdere aankleding in de vorm van een paar vintage items en wat grappige details doen de rest; een stoere, lichte jongenskamer waar je zelf ook wel zou willen slapen. 

Er was wel een punt waar onze jongste van de week ineens tegenaan liep; mam, hoe gaan we mijn kamer meeverhuizen naar het nieuwe huis? Tsja, daar vinden we vast wel weer wat op. En zo blijven we bezig, heerlijk!